Zomerse Snack met Rimpelroos en Plantaardige Feta
De rimpelroos (Rosa rugosa) is een van mijn favoriete wilde eetbare bloemen. Wanneer je een struik tegenkomt en even de tijd kunt nemen om een roos te ruiken, begrijp je direct waarom. Deze soort is heel aromatisch en je kunt er dan ook fantastische dingen mee doen in de keuken.
De rimpelroos is afkomstig uit de kuststreken van Noordoost-Azië maar heeft ook zijn plek gevonden in onze duingebieden.
In Nederland wordt de rimpelroos daarnaast veelvuldig gebruikt als sierplant in openbaar groen en sierteelt. Makkelijk te vinden en verre van zeldzaam dus. Deze soort kan zelfs problematisch zijn omdat hij inheemse plantensoorten verdringt.
De bloemen van de rimpelroos zijn vrij groot en opvallend met witte, roze, rode of diep paarsrode kroonbladeren.. De oranjerode, iets afgeplatte rozenbottels hebben een zoete, bloemige smaak en zijn heerlijk om te gebruiken in jams en siropen.
Ervaar de smaak van de zomer met deze heerlijke en kleurrijke zomerse snack. De combinatie van rimpelroos en plantaardige feta brengt een verrassende en verfijnde twist aan je tafel. Deze lichte en verfrissende snack is perfect voor warme dagen en ideaal als onderdeel van een zomerse borrelplank. De subtiele bloemige tonen van de wilde rozenblaadjes harmoniëren prachtig met de romige plantaardige feta en knapperige komkommer.
Ingrediënten:
Instructies:
De pesto is op zichzelf al heerlijk! Je kunt er ook voor kiezen een wat grotere batch te maken en het hierbij te laten. verrukkelijk op toastjes! en de kleur is prachtig.
Pesto met Feta:
Komkommer Voorbereiden:
Rollen en Serveren:
Bon appétit!
50% Complete
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.